Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J88i64r68i 63H69l37a21v14a

17. 2. 2022 8:13

Oci otevyrajici prispevek. R^R^

0 0
možnosti
Foto

I61v78o 91P80e23t41r79o69u29š

14. 2. 2022 10:32

Dobrý článek, jen doplním:

Věřit vědcům je vždy špatně, od víry tu jsou jiné organizace.

Vědcům není důvod věřit, protože jejich výstupy lze zkontrolovat. Pak už to není věřím, ale vím.

A protože leccos už nezkontroluji, nastupuje důvěra. Když mi někdo řekne 100 informací a já si zkontroluji, že 3 jsou pravda, považuji za pravděpodobné, že pravda bude i zbytek. Jistotu nemám.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že tak jednoduché to není. Je spoustu věcí, co zkontrolovat snadno nedokážeme. Globální oteplování je podle mne dobrý příklad. Kdo z nás ví, jak to skutečně je? Málokdo. Někteří věříme, že jde o vážný problém, někteří, že jde o hoax.

0 0
možnosti
DS

https://smis-lab.cz/2022/02/11/sisyfova-prace/

V předposledním odstavci i jinak pozoruhodného textu však Sisyfos upustil skutečnou perlu:

“V oblasti našeho zájmu se jako zvláště nebezpečná dezinformační organizace jeví jejich pobočný spolek SMIS, protože jejich členové mají formální erudici v dané problematice. Z toho důvodu jsou schopni snad neúmyslně, ale dost možná i úmyslně produkovat sofistikované dezinformace. Precizní ověřování (fact-checking) takových textů je mimořádně náročné, proto je vhodnou strategií k odfiltrovávání dezinformací obsah vytvořený spolkem SMIS ignorovat.“

Přeložím vám to do češtiny: Dezinformace produkované SMIS jsou tak sofistikované, až jsou pravdivé, takže je nejde pomocí dat vyvrátit. Proto všechny na kolenou prosíme, ať je nečtou!

1 0
možnosti
Foto

Ano, vím. Přijde mi to dost příšerné.

0 0
možnosti
PC

R^Skvěle napsáno, přesněji jeden z nejlepších článků, které tu kdy byly prezentovány!R^

Nedávno jsem četl knihu od J. Virapena: Nežádoucí účinek - SMRT. Autor, který působil 30 let ve funkci ředitele jedné z nejznámějších farm. firem, tu popisuje podobné, na konkrétních případech uvedené informace, jak jste i Vy zmínil ve svém blogu doloženými citacemi z knihy Bad Pharma. I když jsem už předtím orientačně věděl, jak tyto firmy "fungují", při četbě faktů, uvedených v této knížce, mně doslova tuhla krev.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji! Vidím, pane Chmelíku, že jste se stal mým pravidelným čtenářem, a jsem za to rád. Děkuji rovněž za odkaz na zajímavou knihu. Jen by mě zajímalo, kde jste ji sehnal - na Amazonu stojí 79 USD a v e-verzi ji nemají... Jinak já čtu zrovna Manufacturing Consent od N.Chomsky a mám podobný pocit nepříjemného prozření, jako Vy, i když se týká médií. Tušil jsem, že média nám neříkají pravdu, ale pořád jsem si myslel, že shoda bude tak 70%. Ještě nejsem ani v polovině, ale už začínám mít dojem, že shoda bude max. 30%...

0 0
možnosti
VB

Věda musí být založena na důkazech a bez střetu zájmů plus pod regulací práva a mj. veřejnou kontrolou. I švýcar. čas. Zeitpunkt.ch upozornil na střet zájmů u odborníků při lékovém úřadu Swissmedic, kteří schvalují vakcíny a finančně byli či i jsou propojeni s firmami (při EMA se sice propojení s firmami vázalo spíše k nedávné minulosti, ale současné rozhodování může být i tak ovlivněno). Dr. Maďar si podle obchod. rejstříku vyměnil místo s dr. Prymulou v orgánu firmy pro testování (velké veřej. zakázky). Uvidíme, co na vakcíny řekne haagský mezinárodní trestní soud.

2 0
možnosti
Foto

Zde je vidět, že i taková bohulibá disciplína jakou věda je, se dokáže transformovat v něco podivného a i škodlivého v systému státního socialismu.

Je třeba začít přemýšlet jak systém změnit, ale nejdříve proč to tak je. Váš článek je v tomto duchu velmi potřebný.

2 0
možnosti
IL

I20v88a39n71a 84L20a26n36c61e

10. 2. 2022 12:11

Tucker, myslím, že to bylo tento týden, uvedl ve svém pořadu: že zemřelo o 40 procent více lidí mezi věkem 18-65let a to bez covidu. Kdo na to upozornil jsou: podniky, které uzavírají životní pojitky, které se vyplácí v posledním roce vyplácí více peněz....???

0 0
možnosti
JL

Obdobi "Covidu-19" je preplneni nemocnic pricinou opozdenych lekarrskych zasahu u jinych chorob. To muze byt take duvodem ve vice umrti.

1 0
možnosti
JL

To, že bílý plášť nemusí znamenat charakter, nás snad docela dobře přesvědčili například kauzy dr. Ratha a dr. Cimického..určitě by se našli i další mudři , kteří stejně jako pedofilní faráři jsou jen lidi.

4 0
možnosti
Foto

Souhlas. Na Ratha už jsem stačil zapomenout, ale je to dobrý příklad.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2645x
Datový analytik věřící v sílu faktů a hlubokých zamyšlení. Rád kombinuji různé pohledy na jednu a tutéž věc a systematizuji nepřehledná témata.

Seznam rubrik