Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RvRvRvRvRvRvRv

Liberální demokracie není samospásná, ale pořád je lepší než totalitní autoritářský režim, který je jednodušší, ale hůř se v něm dýchá!

Naopak! Vaše (včetně Vašeho guru) přesvědčení, že liberální demokracie skončí v autoritářské totalitě, otevírá dveře Putinovu či Čingischánovu autoritářství bez rozdílu nosné ideologie! Klíč k racionální změně je někde jinde!

Klíčem k udržení liberální demokracie, svobody, demokratické dělby moci a právního státu je návrat k úctě k pravdě a úctě k druhému člověku. V evropských podmínkách k tomu vedlo křesťanství, které se znevěrohodnilo. P.P.František usiluje o návrat k Ježíši z Nazaretu, což se mu mnoho také nedaří. Ale bez úcty k Pravdě a úcty k člověku naše civilizace končí! i s liberální demokracií!

:-)

1 0
možnosti

On je ten návrat k původním kořenům liberální demokracie hodně těžký. Už tu někdo několikrát psal, že chybí Raegani a Thatcherové.

Jeden Raegan je zalezlý v Ostravě, ale bod pro něj, že aspoň přivezl na hranice balenou vodu. Jen u toho nemusel dělat patetické fotky. Další Raegani rozebírají pandemický zákon, nebo cenzuru.

Naproti tomu jedna Thatcherová posiluje svoje svaly psaním knížek a blogů, aby neatrofovaly. Jiná Thatcherová si skoro pořád stěžovala na EU a mrzí ji, že byla za to hozena do pytle s ruskými troly.

Teď je tu další Raegan, který pojmenoval opět ten samý problém - volení neodborníci (čti opět nedostatek Raeganů a Thatcherových).

A s takovým materiálem zalezlým na blogu IDnes a podobných diskutích se opět ve volbách do PS jako obvykle volilo "menší" zlo.

1 1
možnosti

Tak jste pojmenoval problém - volení neodborníci. K tomu jen dodám další velmi provázaný problém, že nevolení odborníci okupují blog IDnes a další diskuze místo toho, aby sami kandidovali a vytlačili tak volené neodborníky z předmětných pozic.

Řešení v nedohlednu a knížka to taky nevyřeší.

1 0
možnosti

To si jako fakt myslíte, že demokracie může za zadlužení, vysoké daně a byrokracii? A že diktatury do podobných problémů spadnout nemůžou?

2 0
možnosti

Souhlas! Není to problém formy, ale morální vyspělosti občanů! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2645x
Datový analytik věřící v sílu faktů a hlubokých zamyšlení. Rád kombinuji různé pohledy na jednu a tutéž věc a systematizuji nepřehledná témata.

Seznam rubrik