Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Přesné, brilantní! Do kamene tesat!R^R^R^

2 1
možnosti
PC

Doplním:

Morálka se odvíjí od úrovně vědomí člověka. Tato úroveň je u většiny populace velmi nízká, a proto také u většiny lidí existuje pouze konvenční myšlení, konvenční chování a konvenční morálka, to vše součásti konvenční společnosti, založené na duálním postoji 'buď - nebo', 'černé- bílé'. S lidmi zajatými v konvencích proto nelze vůbec diskutovat, protože si vás podle svého jednostranného, konvenčního pohledu, kdy v jejich vnímání naprosto absentuje celek, zařadí do jedné ze dvou pro ně existujících škatulek.

Lidé s tzv. Vyšším vědomím byli proto odjakživa davem naprosto nechápáni, často i nenáviděni. Ale jakmile se objevilo v davu pár takových, kteří dokázali (většinou ve vidině vlastního prospěchu, který spatřovali ve "změně" již přežitých poměrů), zaštiťovali se tito noví "vůdci" oněmi předtím nenáviděnými proroky, kteří byli nakonec vzati na milost i davem, který je najednou začal adorovat (aniž by skutečně a upřímně vlastně vůbec tušil proč).

Příkladů z historie je nepřeberné množství.

Dodávám, že Vám patří velká karmaR^;-)R^

2 1
možnosti
JD

Jablotron to udělal dobře! Pan Dědek je frajer!R^R^R^

1 1
možnosti
Foto

Krásně komplexní článek. Z té snadnosti vyvolat nenávist/davovou psychózu, (přičemž vlna nenávisti smete vše neječící s davem) až mrazí...

Malinko jsme to mohli vidět za covidismu a ted opět s válkou... v obou případech byli nálepkování a falešně obviňování ti, kdo se více zamýšleli..

2 1
možnosti
Foto

Ano, ruští zákazníci Jablotronu budou poškozeni. Ovšem z jejich daní a práce se zase armáda RF vyzbrojuje.

Nehledě nato, že tihle zákazníci asi nebudou patři mezi běžné zchudlé občany. Zjistil jste si, kolik takové zabezpečení od Jablotronu stojí?

https://www.hlidejsimajetek.cz/bezdratove-sady-zabezpecovacich-systemu/sada-bezdratoveho-zabezpecovaciho-systemu-jablotron-100-pro-velky-rd?gclid=EAIaIQobChMIrJbXlvPo9gIVUNnVCh2RzAwEEAQYBCABEgL5cPD_BwE

Ano, 55 tisíc. Několikanásobek průměrné mzdy.

A zkuste porovnat utrpení těch ruských občanů, kteří nyní nejsou chráněni, s utrpením těch, kterým jejich spoluobčané ničí majetky nad hlavou včetně nich.

0 0
možnosti
Foto

"Kdo tedy takoví postkonvenčně uvažující lidé jsou? Například lidé poukazující na to, že i západ k vyhrocení konfliktu přispěl a že je třeba deeskalovat (např. Václav Klaus, Noam Chomsky, americký generál Douglas McGregor nebo generál Andor Šándor); lidé upozorňující na hluboké paralely mezi současným konfliktem a válkou v Jugoslávii

Zdroj: https://cabelka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785389";

Vybral jste opravdu zářné příklady.

1 0
možnosti
Foto

:-) Tak. Proč. Add p.Dědek. Svého času chtěl vstoupit do politiky. Ba i sponzorsk. dary přislíbil. Nemálo. Chtěl i umístění na kandidátce jednoho ze subjektů. ,,Cosi" se pokazilo. Po čase firmu předal potomkům, a věnoval se vnoučatům. Dnes se etabluje coby filantrop. Na škále odborníka Vámi uváděného si netroufnu hledat, v které fázi se právě nachází:-)

2 0
možnosti
JD

Pan Dědek finančně podpořil STAN. Chtěl za ně i kandidovat do PS. Jenomže poté v rozhovoru řekl, že by klidně vládl s Babišem, že by si ho ve vládě pohlídal. Poté ještě řekl, že se byl podívat na čapáku, a že ta dotace tam byla evidentně proinvestovaná a nevidí v ní problém. Zmínil dotace na rozhledny v údolí, které jsou k ničemu.

A když si to přečetli v novinách Gazdík, Rakušan a Farský, tak pana Dědka vyhodili! (odešel sám) :-)

Mám rád pana Dědka, má velice rozumné názory a chtěl bych ho za prezidenta. Nechce ale kandidovat.

P.S. Jablotron je opět v jeho rukou, momentálně ho řídí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2645x
Datový analytik věřící v sílu faktů a hlubokých zamyšlení. Rád kombinuji různé pohledy na jednu a tutéž věc a systematizuji nepřehledná témata.

Seznam rubrik