Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J93a32n 80V49ě67r98n74ý

5. 8. 2021 12:46

Já zase pořád nechápu co je v tom za problém?

1 8
možnosti
Foto

Jedině ten, že kdosi s geny minulosti neunese ten prostý fakt, že existuje něco, co využívá formy demokracie a občanských svobod, a když něco chce, má k tomu zákonné cesty, jakož je má každý z nás, jak zapůsobit a jak zkusit věci prosadit. Kdokoliv ze zdejších v čele s šamanem otázek Čábelkou může začít prosazovat právo na lásku k plyšákům, právo na uzákoněný den v pyžamu, pochod za práva psů a koní, pochod na ochranu nevidomých, demonstraci za právo být uvolněn z práce pro potřebnou soulož...cokoliv. Homosexuální komunita si za svými právy prostě léta šla. Vyuzila možnosti a dokázala na věcech svých práv systematicky pracovat a poukazovat na svobodu. Umějí být vidét...umějí si věci odpracovat.:) A že se na nějakých pozicích už na věcech vydélá? Ale tak si zmapujme kdejakého šmudlu ze vsi, co si šel zabejčené za tím být dnes za kdejakou stranu ve sněmovně. A má vliv i vejvar... naprosto stejné.

2 9
možnosti
JU

Z autorových názorů jde vidět, že jsme "ze stejného těsta", možná i proto, že jsme oborem kolegové...Každopádně odpověď na otázku, v čem vězí celý tento aktivismus, nebude jednoznačná. Podobně jako je tomu třeba u náboženství. Náboženství vznikala v historii lidstva různá a byla jich spousta. Nejdříve se snad jednalo o snahu pochopit dění kolem nás, vyrovnat se s otázkou smrtelnosti apod. To byla raná náboženství. Pro vznik islámu už tyto motivy neměly opodstatnění, protože v té době už mnohá náboženství existovala, včetně velmi příbuzného judaismu a křesťanství. Takové křesťanství má výrazný politický vliv. Definuje nějaké peklo a ráj a teprve až ten ráj je to věčné blaho, o které by pravému křesťanovi mělo jít. To má za následek, že "správný křesťan" přijme různé příkoří, která se mu dějí a bude je poslušně snášet, protože "ví", že si pak v ráji všechno vynahradí. Nebude mít tedy tendenci bouřit se proti vládnoucí třídě, protože vše je jen dočasné. A to se hodí! Jenže co když vy sami máte mocenské choutky a v ráj třeba ani nevěříte? Vymyslíte vlastní modifikaci náboženství a stanete se jeho prorokem, což přesně udělal Mohamed, který dále využil různých nedostatků křesťanství, které jsou jeho přívržencům nepohodlná. jenže i Mohamed je již dávno mrtev a rozlícený dav prostých Pákistánců zlynčuje dívku za to, že znesvětila Korán zase z úplně jiných důvodů než jaké měl Mohamed při svém dobývání. Podobné je to s odpovědí na to, komu a jak slouží LGBTx a podobný aktivismus.

12 1
možnosti
JU

Západní společnost dlouhá desetiletí nemusí řešit žádné existenční potíže. Není zde hladomor, války ani vážné nemoci, které by dokázaly vyhladit značnou část populace (covid by v tomto kontextu ve středověku považovali za bezvýznamný). Taková společnost se nutně začne zabývat malichernostma, protože prostě nemá ty pravé problémy. Důsledkem toho je pseudohumanismus, jehož podskupinou jsou různé druhy aktivismu od LGBT přes BLM až po různá jakože ekologická šílenství. No a zde se to samozřejmě dělí...každá skupina má pro podporu pseudohumanismu různé motivy, záleží na konkrétní pozici jednotlivce. Z pohledu homosexuála jde samozřejmě o to, aby měl co největší práva, aby ho nikdo nediskriminoval, aby se za svou úchylku nemusel stydět a pokud možno aby mu nikdo za ni ani nenadával. Jiný motiv má rabující afroameričan z Baltimoru. Ten potřebuje na někoho hodit svou životní situaci. Je mu 35, školu měl v mládí na háku, jediné, co ho bavilo, byl basket a najednou vidí, jak jeho bílí spolužáci chodí v kvádrech a jezdí v Mercedesech a když přijedou domů, tak za sebou elektronicky zavřou příjezdovou bránu, vystoupí a nemají propocené kruhy v podpaží a tváří se spokojeně...On ví, že tohoto nikdy nedosáhne...ale neví, že toho nedosáhne ne proto, že je černý, ale proto, že na to objektivně nemá. To a to je přece k vzteku, ne? Podobně smýšlejí i různí anarchisticky založení jedinci. Oni vidí obrovské sociální rozdíly a dobře vědí, že se existují jen dvě cesty...buď obrovská píle, přičemž šance na dosažení pozic těch nejúspěšnějších je stejně mizivá, anebo pozice společenského outsidera. Takoví lidé budou vždy bojovat proti tržním principům. Pak existuje další skupina pěšáků, která si myslí, že podporou údajně znevýhodněných páchá dobro. Je to naivní a krátkozraká představa, ale někteří tomu prostě opravdu věří. U některých ani vlastní zkušenost nedokáže toto přesvědčení vyvrátit, neboť takový člověk žije ve své představě příliš dlouho a musel by sám sobě přiznat...

14 1
možnosti
Foto

Karma. Kladu si podobné otázky jako vy. Něco není v pořádku a stále méně jsem optimistický, jak to nakonec dopadne.

15 1
možnosti
Foto

Ne každá menšina je neškodná, Např. v SSSR bylo v KS jen asi 1,5% obyvatel, a jak to pěkně dokázali zmáknout doma i v okolí!

Kolik členů má ANO? Jestli 6 tisíc, tak hodně. A vesele si tu panuje. A nebo islámští militantní fundamentalisté. A jak drží své ovečky pod krkem.

Za R-U existoval seznam povolených náboženství s tím, že ostatní lze provozovat jen doma a tak, aby to nebudilo veřejné pohoršení.

U nás se může klidně stát, že členové tohoto spolku budou postupně difundovat do všech možných úrovní řízení státu (už tam tu a tam jsou) - a pak se vy, konzervativní heterosexuálové, máte na co těšit.

4 0
možnosti
FL

Správná otázka, která má obecnější platnost. Vysvětlení je v psychologii. Psychologická potřeba o něco "vyššího" usilovat, to dá člověku náplň, pokud možno jako člen nějaké komunity - začlení se, najde si své místo ve společnosti. To má samoposilující se - kladnou zpětnou vazbu. Uvnitř hnutí se vytvoří hierarchie, prosadí se vůdci, alokují se prostředky z darů, nebo se státní podporou, řada lidí si v tom najde i způsob obživy v neziskovkách, státních úřadech ... Už si nikdo pak nechce připouštět otázku, jestli to celé má vůbec smysl a kdo pochybuje, to je špatnej člověk. Potřeba o něco usilovat a začlenit se kdysi Němce dovedla až holokaustu. Organizátoři si už nekladli otázku, jestli opravdu existuje spiknutí světového židovstva.... Dnes něco podobného vidíme v green dealu.

5 0
možnosti
EK

To není jen v usilování něčeho vyššího. Zároveň se v těchto kampaních může realizovat to nejhorší z lidské psychiky, závist, zlomyslnost,zloba a krutost a neukojitelná touha po moci. Pro některé lidi je největším blahem udávat a dehonestovat druhé, dokazovat si svou moc ubližováním a ještě na tom mít i materiální výhody. Ostatně, v písmenkové kampani se angažuje víc příslušníků tzv. většiny než pravých menšinářů. Prostě, psychopati popadli příležitost za pačesy a rozvoj sociálních sítí jim to umožňuje stále více. Ovšem zapomínají, že nakonec může přijít i řada na ně.

7 0
možnosti
Foto

Jakkoliv Vás zde poplácávají po plecích, Vaše otázky jsou zábavné. Já nebudu rozebírat mnohé, kdy i souhlasím, kde zas jinde ve Vás spatřuji šikovného manipulátora, ten tah s ženským strachem ve věznicích...majstrštyk na cityR^, to kam se hrabou Vámi kritizované tahy LGBT...:)) ;-)...ale já jen zůstanu u jedné prazákladní věci. Odjakživa vyhrává akce a cílevědomost v tahu na branku prostřednictvím osobností, které do toho jdou. Tedy jestliže tu vyluzujete otazníky, proč nejsou pochody těch a těch a proč se nikdo nezajímá o barvoslepé a nuzné inteligencí a neslyšící atd...co tak na to říct? Buď se toho ujměte Vy...no čtete dobře, protože filozofie říká, jsi.li jediný...měl bys, nebo pokud nic neuděláš, automaticky jsi podpořil vítěze proti poraženému. Tak to je... a zadalší...máte dojem, že kdyby u nás svého času neprojevil buldočí snahu pan Jiří Hromada, že by se věci homosexuálních záležitostí v naší politice nějak hnuly? Cili nejlepší je spílat Uršule, brát si jako rukojmí skupiny...kde se holt nijaká výrazná revolučnost uvnitř jich samých zkrátka nerodí a psát články o někom, kdo je bohužel aktivní a je vidět a za věcmi si jde...viďte?;-)

1 16
možnosti
LG

Musíte být slepá, když nevidíte, že LGBT propaganda jde už hodně přes čáru a autor blogu se oprávněně ptá proč a komu to vlastně slouží a má tolik poplácavačů právě proto, že stejné otázky si klade spousta jiných lidí.

3 0
možnosti
KL

Kromě smysluplné argumentace oceňuji i Váš analytický přístup. Je vidět, že jste se svým povoláním neminul :-)...

Jo a samozřejmě, že karma...

14 1
možnosti
Foto

Díky za vyčerpávající rozbor této v poslední době víc jak aktuální záležitosti. I mě nad současnou propagaci LGPT zůstává rozum stát. Prč se má společnost zabývat (nervovat) tím, co se převážné většiny obyvatel netýká? Copak nestačí ta ta práva, která si tito lidé s odlišnou sexuální orientací vydobyli - a to, že je k nim jak státní moc vstřícná a tolerantní? Ubližuje jim snad někdo? V roce 1989, těsně před "sametovou", jsme se po uvolnění přísnosti získání deviz dostali konečně na návštěvu našich přátel v Nizozemsku. Postěžovala a jsem si jim, jaká je u nás stále nesvoboda, ale naše známá. paní B... mi oponovoala. "Nemysli si, Mirko, že v NL je svoboda absolutní." Podivila jsem se a zeptala se, o jakéu nesvobodě hovoří, o koho se jedná. "No přece o ty "bohaté" a o "homosexuály". Prosadili se do mocenských pozic a teď d ovládají společnost." Zdálo se mi to neuvěřitelné, ale dnes to začínám konečně chápat. Karma. R^

13 0
možnosti
OU
Foto

Rozhodně se zastávám všech menšin – resp. individualit – které by byly utiskovány. Na druhou stranu, všechny tyto sociální konstrukty a ad absurdum přemrštěné reakce oficiálních aparátů (viz kvóty v UK, kde v každé panelové show musí sedět buď alespoň gay nebo člověk tmavé pleti apod.) jsou tu v globálu proto, aby bylo možno zavádět více cenzury, více útlaku a zkrátka zase o něco větší kontrolu lidí. Systém, který jde ke dnu, se snaží utahovat šrouby co nejvíce, dokud to ještě jde. A pak je jedno, jestli je to LGBT, BLM neb cokoli jiného. Ostatně původní myšlenka bývá dobrá – tedy nikoli větší práva než ostatní, nýbrž zrovnoprávnění znevýhodňovaných, čili nikoli jít do pomyslného plusu, nýbrž dostat se z mínusu na normální nulu, kde jsou ostatní. Na to se samozřejmě nabalí paraziti (vandalové, násilníci, vychcánci...), nicméně jak říkám, v globálu jde o kontrolu společnosti a nic jiného. Vždycky je třeba dívat se na věci – zejména věci globálního charakteru – z výšky...

13 0
možnosti
Foto

Karma. Vaše články mívají hlavu a patu a rád si je čtu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2645x
Datový analytik věřící v sílu faktů a hlubokých zamyšlení. Rád kombinuji různé pohledy na jednu a tutéž věc a systematizuji nepřehledná témata.

Seznam rubrik